Companii

Niro a primit daune de 13 mil. euro de la Generali

Niro a primit daune de 13 mil. euro de la Generali

Italienii au plătit cea mai mare daună din România pentru incendiul din complexul comercial Dragonul Roşu din mai 2010

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

19.04.2011, 23:53 182

Niro Investment a primit de la compania de asigurări GeneraliAsigurări, la începutul lunii martie, suma de 55,25 milioane de lei(13,5 milioane euro) pentru acoperirea daunelor provocate de unincendiu la complexul comercial Dragonul Roşu, fiind cea mai maredespăgubire plătită din istoria asigurărilor din România.

"Confirmăm că am plătit către clientul nostru Niro Investment,care deţine centrul comercial «Dragonul Roşu», suma de 55,25milioane de lei, în data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilită înurma unui proces de nego­cie­re, finalizat pe cale amiabilă,evaluarea daunei fiind realizată de către echipa Generaliîmpre­u­nă cu experţi internaţionali în lichidări dau­ne", adeclarat directorul general al Generali România, MarieKovarova.

Incendiul s-a produs în luna mai a anului trecut.

Kovarova a adăugat că, deşi este vorba de cea mai mare daună dinistoria pieţei de asi­gurări din România, acest incident nu aafectat stabilitatea financiară a companiei.

Pe lângă suma achitată Niro Investment, asigurătorul a plătitdespăgubiri de circa 100.000 de euro chiriaşilor din Dragonul Roşupentru daunele provocate mărfurilor.

Până la Dragonul Roşu, cea mai mare daună achitată de grupulitalian Generali în România s-a ridicat la 4,2 milioane de euro,provocată de un incendiu care a afectat stocurile de marfă,echipamentul şi clădirea unei fabrici de materiale textile,potrivit datelor Generali PPF Holding.

Generali România are un capital social de 129,45 milioane de leişi este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele maivechi grupuri de asigurări din lume. Societatea este controlată deGenerali Holding Vienna - 83,8%, Astra Asigurări - 16,03% şi alţiac­ţionari - 0,17%.

Anul trecut, despăgubirile achitate de Generali au atins 246,91milioane de lei, în urcare cu 5,7% faţă de 2009.

Veniturile din prime ale companiei au scăzut cu 13,2%, la 439,91milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat cu 30,9%, la 20,89mi­l. lei, care va fi utilizat aproape integral pen­tru acoperireapierderilor din anii precedenţi.

Grupul de firme Niro deţine şi administrează complexul DragonulRoşu de la ieşirea din Bucureşti spre Urziceni, controlat de omulde afaceri Nicolae Dumitru.

Cea mai mare firmă din grupul controlat de Nicolae Dumitru esteNiro Investment SA, cu afaceri de 25,5 milioane de euro şi unprofit de aproape 6 milioane de euro în 2009 şi peste 300 deangajaţi.

Omul de afaceri a dezvoltat şi proiectul cu 430 de apartamenteCentral Park de pe şoseaua Ştefan cel Mare şi are la stadiu deproiect şi alte dezvoltări imobiliare. Dragonul Roşu SA, la careNiro Investment deţine 70% din acţiuni, iar un om de afacerichinez, Zheng Xing, restul de 30%, a avut afaceri de 10 milioane deeuro în 2009 şi un profit net de 4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO