Companii

Nimet, unul dintre cei mai mari producători de ţevi de oţel, cu afaceri de 358 mil. lei: Vrem să ne triplăm capacitatea în proiecte solare până în 2023

Dincolo de companii, interesul persoanelor fizice pentru producerea de energie solară prin panouri este la fel de ridicat.

Dincolo de companii, interesul persoanelor fizice pentru producerea de energie solară prin panouri este la fel de ridicat.

Autor: Roxana Petrescu

03.08.2021, 19:00 463

Nimet, un business de 358 mil. lei cu două fabrici de producţie de bare şi ţevi de oţel, demarează, alături de italienii de la Enel X, primele proiecte solare, pe cele două unităţi, capacitatea cumulată fiind de 2 MW, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro Planurile sunt de a tripla această capacitate în următorii doi ani.

„Cele două centrale fotovoltaice reprezintă un prim pas în demersul Nimet, unul dintre principalii producători de bare şi ţevi din oţel cromat la nivel european, de a ajunge la o capacitate fotovoltaică instalată de 6 MW până în 2023”, spune Samy Numan, managing director, Nimet.

Potrivit datelor de la Ministerul Finaţelor, Nimet a terminat anul trecut cu un business de 358 de milioane de lei, un profit net de 24,8 milioane de lei, compania având 619 angajaţi. Firma are două unităţi de producţie în localităţile Lazuri şi Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Centralele solare montate de Enel X, divizia de soluţii inteligente a italienilor de la Enel, vor avea o capacitate cumulată de 2 MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO