Companii

Nicuţa Enache, simbolul antreprenorului român care s-a întors din străinătate pentru a-şi deschide propria afacere

Nicuţa Enache, simbolul antreprenorului român care s-a...

Autor: Greta Bogdan

20.09.2016, 00:07 1002
Nicuţa Enache şi-a deschis pro­priul restaurant în Capitală la fina­lul anu­lui 2014, după ce a lu­crat 12 ani la Roma, acolo unde a pornit de la zero, în­vă­ţând trep­tat să gătească, să între­ţi­nă or­di­nea în­tr-un local şi să-şi ges­tio­neze sar­cinile, pe un salariu iniţial de 600 de euro.

Cu toate că în Italia ajunsese la venituri medii de 2.500 euro pe lună, tânăra şi-a dorit să se întoarcă în România pentru a-şi pune pe picioare propriul business şi pentru a le da şi celorlalţi români o lecţie de ambiţie. „Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă. Mul­te persoane mă întreabă de ce am făcut asta, însă pot să le răspund că şi aici putem face lu­cruri frumoase“, a spus proprietara Osteriei Ciao Niki, invitată la emisiunea ZF Live.

Ea se plânge însă de lipsa spri­jinului din par­tea statului, care nu încura­jează ti­nerii antre­pre­nori să aibă pro­priile afaceri, aceştia fiind nevoiţi să plece în afara graniţelor pen­tru un trai mai bun. „Sistemul din România nu edu­că oamenii în spiritul antre­pre­no­rial şi nu îi încurajează să meargă mai de­parte în domeniul businessului.“

Nicuţa Enache a investit 30.000 de euro în restaurantul situat pe strada Mihai Eminescu din Capitală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO