Companii

Nicolae Badea renunţă la boardul Petromidia pentru un loc la Petrom

Nicolae Badea renunţă la boardul Petromidia pentru un...

Autor: Roxana Petrescu

28.04.2015, 00:06 561

Bogdan-Nicolae Badea, propunerea Ministerului Energiei pentru un loc  în consiliul de supraveghere al Petrom, singurul producător local  de petrol şi gaze, şi-a depus demisia din consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare (Petromidia), funcţie pe care o preluase în  martie, anul acesta, potrivit unor surse din piaţă.

Contactat  telefonic, Badea nu a comentat asupra acestei mutări. El era în  boardul Petromidia pentru că statul mai deţine 44% din acţiuni. 

Petrom şi Rompetrol sunt companii rivale pe piaţa petrolieră, acesta  fiind unul dintre motivele care ar fi putut determina demisia lui Badea din consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare, firma  care administrează cea mai mare rafinărie din România.

În cursul  zilei de azi se desfăşoară adunarea generală a acţionarilor Petrom în cadrul căreia vor fi supuse aprobării situaţiile financiare pentru anul care tocmai s-a încheiat, bugetul pentru 2015, dividendele, dar  şi schimbările din consiliul de supraveghere, entitate care practic  supraveghează activitatea directoratului Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO