Companii

Nicio lucrare fără întârzieri: CFR a cerut ca în 4 luni să fie gata lucrările pe tronsonul de cale ferată Podul Mureş - Coşlariu

Nicio lucrare fără întârzieri: CFR a cerut ca în 4...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

19.04.2018, 16:33 178

Directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a solicitat joi constructorului ca în termen 4 luni de zile să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş - Coşlariu, zona aflată pe secţia Coşlariu-Micăsasa, arată un comunicat transmis de CFR.

Potrivit CFR, lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.

Directorul general al CFR Ion Gavrilă, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultant au verificat stadiul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe tronsonul de cale ferată Simeria-Sighişoara (173,47 km).

„Discuţiile purtate între reprezentanţii companiei şi cei ai firmelor de construcţii şi de consultanţă s-au concentrat în special pe zonele unde au apărut probleme tehnice în timpul execuţiei lucrărilor şi pe soluţiile identificate, astfel încât să nu mai existe abateri de la graficele de lucru stabilite”, arată comunicatul.

De asemenea, reprezentanţii companiei feroviare au precizat că au fost verificate obiectivele finalizate, precum şi stadiul de execuţie a lucrărilor aflate în desfăşurare la ora actuală la linii, peroane, punctele de oprire, poduri, tuneluri sau substaţii de tracţiune de pe întregul traseu Sighişoara - Aţel - Micăsasa - Coşlariu - Vinţu de Jos - Simeria, unde se înregistrează un grad de execuţie cuprins între 83% şi 98%.

„În această zonă s-au definit 6 tronsoane experimentale, s-au făcut deja expertize şi studii de fundare pentru stabilirea capacităţii tehnice de teren, deci din acest moment aveti la dispoziţie 4 luni pentru terminarea lucrărilor în zonă”, a transmis constructorilor Ion Gavrilă.

Directorul General al CFR SA le-a reamintit totodată constructorilor că „se asteaptă la o implicare proactivă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor de finalizare, iar orice problemă care poate afecta asigurarea unui front normal de lucru să fie analizată pe viitor în mod direct între constructor, consultant şi reprezentanţii companiei”.

Reprezentanţii CFR SA au mai purtat discuţii pe marginea organizării lucrărilor pe şantiere şi a graficelor de execuţie programate şi cu reprezentanţii constructorilor care modernizează infrastructura şi suprastructura feroviară pe cele 4 şantierele deschise între Gurasada şi Km 614.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO