Companii

Nici 2021 nu începe mai bine în transportul aerian: minus 66% la zborurile comerciale din România în ianuarie. La nivel european, zborurile comerciale au scăzut cu 68,1% în ianuarie 2021

Nici 2021 nu începe mai bine în transportul aerian:...

Autor: Miruna Diaconu

16.02.2021, 16:30 123

Numărul zborurilor comerciale în România a fost de doar 4.500 în luna ianuarie, astfel că s-a înregistrat o scădere de aproximativ 66% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat. La nivel european, zborurile comerciale au scăzut cu 68,1% în luna ianuarie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, aflându-se iar pe un trend descendent ca urmare a noilor restricţii impuse de către statele europene.

Noile restricţii impuse de către ţările europene au avut un efect major negativ asupra industriei aviatice, astfel, numărul zborurilor comerciale aflându-se iarăşi pe un trend negativ.

Pentru a preveni răspândirea pan­de­miei COVID-19, ţările din întreaga lume au luat o serie de măsuri restrictive, iar in­dus­tria aviatică a fost semnificativ afectată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO