Companii

Nestle Romania a trecut pe profit

12.03.2007, 19:01 57

Nestle Romania a trecut pe profit in 2006, dupa ce in 2005 inregistrase o pierdere de 0,9 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante, ca urmare a imbunatatirii sistemului de distributie si a diversificarii portofoliului.
Compania a inregistrat afaceri de 120 mil. euro anul trecut, din care 13-14 mil. euro au reprezentat vanzarile producatorului de inghetata Delta Romania, preluat in 2006 in urma unei tranzactii internationale.
"Anul trecut am inregistrat o crestere organica de aproximativ 23% (fara a lua in calcul variatia cursului de schimb) comparativ cu 2005, iar pentru acest an estimez o crestere de 20%", a declarat Paul Nuber, managerul general Nestle Romania. Nuber nu a dat publicitatii nivelul profitului. Nestle Romania a realizat o cifra de afaceri de 82 mil. euro in anul 2005, care include vanzarile de produse petcare (divizia Nestle Purina). Afacerile companiei ar putea depasi valoarea de 144 mil. euro la finele acestui an. "Am imbunatatit sistemul de distributie - care este foarte flexibil datorita evolutiei retailului din ultima perioada - astfel incat suntem prezenti in mai multe puncte de vanzare din tara, in acest moment. Alti factori determinanti ai evolutiei de anul trecut au fost diversificarea portofoliului existent si cresterea vizibilitatii produselor in magazine, dar si evolutia pozitiva a pietei", a comentat Paul Nuber.
Nuber a mai spus ca dezvoltarea companiei in Romania ar putea fi continuata si prin intrari pe noi segmente de piata, fie prin productie proprie la nivel local sau in alte tari, fie chiar prin achizitii.
"Achizitia diviziei de nutritie clinica a grupului Novartis la nivel international (in decembrie 2006 - n. red.) nu va avea efecte si pe piata romaneasca in urmatoarea perioada, deoarece nu ne vom implica in mod direct in distributia locala a acestor produse. Piata produselor de nutritie clinica este inca putin dezvoltata in Romania", a precizat Nuber.
Nestle Romania a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere cantitativa a vanzarilor pe segmentul cerealelor, la nivel mondial, potrivit managerului. Vanzarile de cereale Nestle au ajuns in prezent la o pondere de aproximativ 12% din cifra de afaceri a companiei realizata pe piata locala.
Exporturile companiei in 16 tari au ajuns la o pondere de 20-25% din intreaga productie a fabricii Nestle din Timisoara, o parte din investitiile realizate anul trecut vizand cresterea capacitatilor de productie pentru pietele externe. Nestle Romania are aprox. 600 de angajati in prezent. Alte 300 de persoane, angajati ai firmelor de distributie partenere, lucreaza indirect pentru Nestle, conform datelor companiei.
Grupul elvetian Nestle, unul dintre cei mai mari producatori alimentari la nivel mondial, a raportat vanzari de peste 61 mld. euro (98,5 mld. franci elvetieni) pentru anul 2006, in crestere cu aproximativ 8% fata de perioada precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO