Companii

Nemţii de la Max Boegl, care au construit Arena Naţională, alături de Mioriţa Videanu reiau o investiţie eoliană de circa 150 milioane de euro

Nemţii de la Max Boegl, care au construit Arena...

Autor: Roxana Petrescu

08.04.2021, 17:15 663

♦ Firma care va dezvolta proiectul, Energia Mileniului III, şi-a reînnoit în 2019 avizele la Transelectrica, investiţia de 99 MW în proiectul din Casmicea, Tulcea, având ca termen de punere în funcţiune 2024.

Energia Mileniului III, firmă deţinută în procente egale de Max Boegl International şi de BTG Wide Consulting, reia dezvoltarea unui parc eolian de 99 MW în Tulcea, firma având un aviz nou emis de Transelectrica în baza unui contract de racor­dare din 2012.

Potrivit infor­ma­ţiilor disponibile, inves­tiţia ar putea ajunge la 150 de milioane de euro, dacă de această dată va fi finalizată. Tot potrivit infor­maţiilor publice, BTG Wide Consulting are trei acţionari, cu participaţii egale, unul dintre ei fiind Mioriţa Videanu, soţia lui Adriean Videanu, cel care în perioada 2008-2010 a ocupat funcţia de minis­tru al economiei având în administrare porto­foliul energiei. Perioada cât Videanu a fost mi­nistru al economiei a fost de pregătire pentru le­gis­laţia care avea să stea la baza primului val de in­vestiţii în sectorul eolian. Între 2009 şi 2014, do­meniul a atras peste 4,5 miliarde de euro, România fiind în 2012 a zecea ţară la nivel global ca potenţial eo­lian. Schimbarea abrup­tă a legislaţiei de spri­jin din 2014 a blocat complet sectorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO