Companii

Nemtii de la KSPG ar putea investi 80 mil. euro la Dej

02.10.2007, 17:55 47

Producatorul german de componente auto Kolbenschmidt Pierburg AG (KSPG), cu venituri anuale de peste 2 miliarde de euro, ar putea investi intre 80 si 120 de milioane de euro intr-o fabrica de componente auto in judetul Cluj.
Reprezentantii Kolbenschmidt Pierburg AG au vizitat in mai multe randuri Parcul Industrial Dej, o decizie urmand sa fie luata in urmatoarele saptamani, potrivit unor surse din piata. Grupul german intentioneaza sa concesioneze 15 hectare in Parcul Industrial Dej, investitia urmand sa inceapa anul viitor, potrivit acelorasi surse.
Grupul german include cinci divizii autonome, in Romania urmand sa fie adusa divizia specializata in productia de bloc motoare pentru autoturisme.
Divizia KS Aluminium Technologie, care va fi prezenta si in Romania, a realizat anul trecut vanzari de 224 de milioane de euro.
La nivel mondial, Kolbenschmidt Pierburg AG detine peste 30 de fabrici in tari precum Germania, Anglia, Franta, Italia, Spania, Turcia, Canada, SUA, Japonia, India, China si Brazilia, iar anul trecut a realizat vanzari de 2,18 mld. euro. Grupul are aproximativ 12.000 de angajati.
Parcul Industrial din Dej se intinde pe o suprafata de 40 de hectare, grupul suedez Trelleborg fiind prima companie care a investit la Dej in domeniul componentelor auto. Suedezii au investit deja in fabrica din Dej peste 10 milioane de euro, aici realizandu-se motoare si sisteme de montare sasiuri, care vor asigura, in principal, necesarul de componente auto pentru fabrica Dacia.
Anul acesta proiectele Trelleborg Automotive prevad extinderea capacitatilor de productie ale fabricii din Dej pana la 25.000 de metri patrati, punctul de productie avand in momentul inaugurarii o capacitate de 6.500 de metri patrati.
Compania suedeza a achizitionat 2,5 hectare de teren in Parcul Industrial Dej, desi strategia companiei care administreaza parcul prevede concesionarea terenului.
In prezent, judetul Cluj detine cinci parcuri industriale, doua dintre acestea fiind investitii private, iar restul publice. Suprafata totala a celor cinci parcuri este de peste 260 de hectare, iar in perioada urmatoare se asteapta ca aceste locatii sa atraga investitii de peste 700 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO