Companii

Nemţii de la Karcher au mai adus 4 mil. euro pentru fabrica din Curtea de Argeş. Investiţia a urcat la 25 mil. euro

Nemţii de la Karcher au mai adus 4 mil. euro pentru...

Autor: Cristina Roşca

30.08.2016, 00:04 674

Grupul german Karcher a majorat în luna iulie capitalul social al societăţii CER Cleaning Equipment cu circa 4 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Această companie este cea care operează construirea fabricii de aspiratoare pe care nemţii o dezvoltă în Curtea de Argeş.

„Banii au fost destinaţi investiţiei în fabrică. De atunci am mai primit o majorare de capital şi până la finalul anului vom mai primi cel puţin încă una. În total investiţia se ridică la 25 mil. euro”, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment.

Iniţial compania estima că fabrica va presupune o investiţie totală de 20 de milioane de euro, din care 40% ajutor de stat, potrivit celor mai recente date disponibile. De-a lungul dezvoltării fabricii însă suma a crescut la 25 mil. euro.

Nemţii de la Karcher, un grup cu afaceri anuale de 2 mld. euro, urmează să demareze producţia în luna septembrie, potrivit datelor anunţate de companie. În Argeş nemţii vor produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO