Companii

Nazare dă un ultimatul oficialilor de la Tarom: Renegociaţi contractul cu firma de handling în maxim 2 săptămâni

Nazare dă un ultimatul oficialilor de la Tarom: Renegociaţi contractul cu firma de handling în maxim 2 săptămâni

Autor: Andreea Mioara Neferu

08.03.2012, 17:36 1151

Ministrul transporturilor Alexandru Nazare i-a avertizat pe oficialii companiei naţionale de transport aerian Tarom că renegocierea contractului de handling cu firma Globe Ground România trebuie să fie realizată în maximum 2 săptămâni.

"Vânzarea unui pachet de acţiuni de 20% din Tarom până la sfârşitul lunii iunie presupune şi luarea tuturor deciziilor necesare astfel încât această companie să devină mai atractivă pe piaţă. Analiza de diagnostic a Tarom impune renegocierea contractului de handling ca măsură de reducere a cheltuielilor şi implicit a pierderilor. Aveţi la dispoziţie 2 săptămâni pentru a semna noul contract", le-a transmis Nazare responsabililor în domeniul aviaţiei din cadrul ministerului.

Actualul contract de handling încheiat de Tarom cu Globe Ground România datează din anul 2002.

Până la finalul lunii mai, trebuie publicat prospectul pentru vânzarea unui pachet de 20% din Tarom prin ofertă publică iniţială (IPO), urmând ca finalizarea privatizării pachetului de acţiuni să aibă loc până la finalul lunii iunie, conform calendarului convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Compania Globe Ground România face parte din grupul Ţiriac, deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO