Companii

Muzeul Astra din Sibiu a fost vizitat de 300.000 de turişti în 2020, cu 25% mai puţin faţă de anul anterior, şi a avut venituri de 3,3 mil. lei

Muzeul etnografic în aer liber Astra din Sibiu a debutat în anul 1963 ca un muzeu al tehnicii populare, dorind să ilustreze intreaga creaţie tehnică populară tradiţională din România.

Muzeul etnografic în aer liber Astra din Sibiu a debutat în anul 1963 ca un muzeu al tehnicii populare, dorind să ilustreze intreaga creaţie tehnică populară tradiţională din România.

Autor: Miruna Diaconu

01.02.2021, 20:20 236

Muzeul Astra a fost închis timp de trei luni şi jumătate din cauza restricţiilor impuse de către autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului în primăvara anului trecut, astfel că a înregistrat scăderi de aproape 2 mil. lei faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Muzeul Astra din Sibiu a fost vizitat de 300.000 de turişti în 2020, adică cu 25% mai puţin faţă de anul anterior. Totodată, muzeul etnografic în aer liber Astra din Sibiu a avut anul trecut venituri de 3,3 milioane lei, cu aproape 40% mai puţin faţă de anul 2018, când a înregistrat încasări de 5,5 milioane lei.

„Nu a fost un an rău, dar dificil oricum decât 2019, dar ne-a depăşit aşteptările. Am avut muzeul închis timp de trei luni şi jumătate şi am simţit acest lucru, am avut o scădere de aproape 2 milioane lei. În schimb, anul trecut am avut în jur de 300.000 de vizitatori în muzeu pentru că nici în Sibiu nu se puteau organiza foarte multe evenimente în zona centrală, iar lumea era doritoare să iasă. Noi am avut evenimente pentru că muzeul fiind foarte mare nu am fost nevoiţi să ne concentrăm într-un singur loc, au fost împrăştiate în tot muzeul, veniturile au fost de 3,3 milioane lei”, spune pentru ZF Ciprian Ştefan, directorul general al Muzeului ASTRA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO