Companii

Mutare majoră: Gigantul Liberty Global (UPC) vinde operaţiunile de televiziune prin satelit din Europa de Est, inclusiv din România

Mutare majoră: Gigantul Liberty Global (UPC) vinde...

Autor: Departamentul Economic

21.12.2018, 12:44 455

Liberty Global plc a anunţat vineri, într-un comunicat, încheierea unui acord pentru vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit (DTH) care deservesc în prezent clienţii din 4 pieţe est-europene, printre care şi România, către M7 Group.   

Liberty Global va vinde operaţiunile DTH pentru o valoare totală de aproximativ 180 milioane de euro, conform U.S. GAAP, care va face obiectul ajustărilor privind datoriile şi capitalul de lucru, la finalizarea tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului din partea autorităţilor de reglementare, estimată pentru prima jumătate a anului 2019.

În acest moment, operaţiunile DTH deservesc clienţii din România sub brandul Focus Sat, clienţii din Ungaria sub brandul UPC Direct şi clienţii din Cehia şi Slovacia sub brandul freeSAT.

Veniturile obţinute în urma acestei tranzacţii vor fi utilizate cel mai probabil pentru atingerea obiectivelor generale ale grupului.

Merrill Lynch International (“BofA Merrill Lynch”), o subsidiară a Bank of America Corporation, este consultantul financiar pentru Liberty Global în cadrul acestei tranzacţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO