Companii

Mai mult de 20.000 de întreprinzători care şi-au făcut planuri de investiţii aşteaptă deblocarea Măsurii 3 pentru granturi nerambursabile. Cristina Iţcuş, CBS Customs Business Solutions: Eu cred că această măsură a fost pur şi simplu îngropată. Nu mai este timp să fie reluată de la zero. Antreprenorii trebuie să ştie ce au de făcut în acest moment

Mai mult de 20.000 de întreprinzători care şi-au...

Autor: Ramona Cornea

27.04.2021, 00:08 1135

George Velcea, Asociaţia Europeană a Tinerilor Întreprinzători: „Dacă nu vor fi semnate acordurile de finanţare până pe 30 iunie 2021, se vor pierde aceşti bani.“

Mai mult de 20.000 de în­tre­prinzători aşteaptă de­blo­ca­rea Măsurii 3 pentru gran­turi neram­bur­sa­bi­le de până la 200.000 de eu­ro, în con­diţiile în care Mi­nisterul Econo­miei nu analizează ce­rerile de­puse de an­treprenori în prezent, din cauza unei cer­cetări în deru­lare cu privire la posibile fraude în platforma de aplicare.

Mai mult, ministrul economiei, Claudiu Năsui, a depus o plângere penală la DNA legată de suspiciuni de corupţie în legătură cu acordarea granturilor neram­bursabile pen­tru investiţii.

Măsura 3 ar putea fi blocată permanent, în condiţiile în care acordurile de finanţare trebuie semnate până pe 30 iunie 2021, spune George Velcea, preşedintele Asocia­ţiei Europene a Tinerilor Întreprinzători.

„Plângerea adresată DNA-ului este făcută doar pentru a tergiversa procesul, iar acest lucru va duce la blocarea şi chiar la amânarea Măsurii 3 pentru că acordurile de finanţare trebuie semnate până la 30 iunie 2021, perioada prevăzută în legea publicată în Monitorul Oficial. Dacă nu vor fi semnate aceste acorduri de finanţare până la această dată, se vor pierde aceşti bani, potenţialii beneficiari nu vor mai putea semna acordurile de finanţare, iar aceşti bani europeni vor fi pierduţi de România“, a spus George Velcea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Cristina Iţcuş, managing partner al companiei de consultanţă CBS Customs Business Solutions, spune că problema depunerii de proiecte pentru apartamente se putea elimina uşor dacă se verifica extrasul de carte funciară a imobilului.

Problema principală este că Ministerul Economiei nu mai are bani pentru Măsura 3, spune ea.

„Banii au fost mutaţi la Măsura 2. Eu cred că această măsură a fost pur şi simplu îngropată. Nu mai este timp să fie reluată de la zero. Mai mult au încurcat antreprenorii. Dacă ai permis ceva, nu poţi să te mai întorci. Este clar că a greşit cineva, dar nu se poate da vina pe antreprenori sau pe consultanţi.

Antreprenorii sunt nemulţumiţi, aşteaptă şi şi-au pus speranţele în această măsură. Antreprenorii trebuie să ştie ce au de făcut în acest moment şi ce face efectiv Ministerul Economiei în acest sens“, a spus Cristina Iţcuş pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO