Companii

Morphosis Capital, fond de private equity înfiinţat de patru români, a strâns 50 mil. euro şi caută antreprenori români cărora să le cumpere afacerea

Morphosis Capital, fond de private equity înfiinţat de...

Autor: Cristina Bellu

23.07.2019, 11:51 1022

Morphosis Capital vrea să investească în companii care activează în industria bunurilor de larg consum, în servicii medicale şi servicii B2B.

Fondul de private equity Morphosis Capital, înfiinţat de patru români, a atins pragul de 50 mil. euro la mai puţin de un an de la lansarea pe piaţă şi vrea să investească între 5 şi 15 mil. euro în IMM-uri locale care operează în sectoare precum cel al  bunurilor de larg consum (FMCG), servicii medicale, dar şi în sectorul tehnologic şi sectorul serviciilor Business to Business (B2B).

„Suntem bucuroşi că am atins pragul de 50 de milioane de euro şi ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari. Mediul de afaceri local, dar şi România în ansamblu, va beneficia de această investiţie. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte ţări dezvoltate”, spune Andrei Gemeneanu, unul dintre cei patru fondatori ai fondului de private equity. El este totodată un executiv cu experienţă vastă pe pieţele externe, lucrând pentru gigantul Unilever timp de 14 ani pe 7 pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO