Companii

Momentul adevărului în sistemul public de sănătate: spitalele nu mai trebuie să fie conducte de alimentare cu bani pentru politicienii locali

În România sunt 368 de spitale de stat, iar bugetul Sănătăţii s-a dublat în ultimii 6 ani.

Autor: Georgiana Mihalache

10.04.2020, 00:07 5719

♦ Bugetele spitalelor subordonate autorităţilor locale (consilii judeţene sau primării) s-au dublat în ultimii cinci ani ♦ Deşi în sistemul sanitar au intrat mai mulţi bani de la an la an, sumele nu se văd în servicii mai bune pentru pacienţi ♦ „Managementul spitalelor este politic si politizat de cele mai multe ori la nivel local“, susţine Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătăţii.

Bugetele uriaşe care intră an de an în vistieria spitalelor subor­donate autorităţilor locale nu se văd în practică, în in­vestiţii în aparatură, în echipamente. Inclusiv în criza provocată de răspândirea coronavirusului, spitalele din subordinea autorităţilor locale au fost prinse descoperite, fără materiale de protecţie sau dezinfecţie, cu medici care spală măştile de unică folosinţă pentru a le reutiliza sau folosesc saci de gunoi pentru a se proteja de virus.

În situaţia de criză generată de coronavirus, pentru că la nivel local era un haos în gestionarea situaţiei, Ministerul Sănătăţii a decis ca toate unităţile medicale din administraţia locală să treacă în subordinea ministrului de resort, pentru o mai bună gestionare a crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO