Companii

Moldova intră în vizorul retailerilor străini. Patru giganţi pariază pe depozite de 60 mil. euro în estul ţării

Autor: Cristina Roşca

13.07.2017, 00:05 76438

Discounterul german Lidl, intrat oficial pe piaţa locală în 2011, va deschide la finalul lui 2019 un depozit în Roman, judeţul Neamţ. Acesta urmează a fi cel de-al cincilea al companiei, dar primul din zona Moldovei, cea mai săracă regiune a ţării.

Subdezvoltarea infrastructurii, salariile mici şi lipsa investiţiilor în alte domenii i-au ţinut şi pe retaileri departe de această zonă cu potenţial mai redus de consum. Începând cu anul trecut însă jucătorii internaţionali din comerţ îşi întorc faţa către estul ţării unde anunţă primele depozite logistice.

Lidl este de fapt al pratrulea jucător dintr-un total de zece care a anunţat un proiect logistic în zona Bacău-Roman după Penny Market, Kaufland sau Profi. Un singur retailer, Profi, va merge într-un spaţiu închiriat, aceasta fiind strategia companiei în general. Toţi ceilalţi jucători cumpără terenuri şi dezvoltă de la zero depozite, fiecare proiect având o valoare a investiţiei de circa 20 de milioane de euro, potrivit esti­mărilor ZF.

Cum a ajuns România raiul băncilor? Avem cele mai PROFITABILE bănci din Europa

 

Stupefiant! Cum ajung banii de pensie ai românilor să susţină companii miniere în Australia sau în alte destinaţii şi mai exotice

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO