Companii

MOL România aduce o femeie la conducerea operaţiunilor locale

MOL România aduce o femeie la conducerea operaţiunilor locale

Autor: Roxana Petrescu

02.05.2011, 23:44 679

MOL România, al patrulea jucător ca mărime din piaţa petrolierălocală, are de la începutul acestei luni un nou CEO. Astfel, de pe1 mai, Kinga Agnes Daradics devine noul CEO şi country retailmanager la MOL România, înlocuindu-l din funcţie pe SzabolcsFerencz, care a fost promovat la conducerea unei diviziinou-înfiinţate în cadrul grupului MOL.

Schimbarea lui Szabolcs Ferencz vine în contextul în careacesta preluase conducerea operaţiunilor locale ale MOL abia laînceputul anului trecut.
Daradics, născută în România, a absolvit UniversitateaBabeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi deţine o diplmă de EMBA în cadrulUniversităţii Sheffield din Marea Britanie.
MOL deţine local o reţea de 126 de benzinării prin carecontrolează o cotă de piaţă de 11%. Anul trecut, afacerilecompaniei au ajuns la circa 560 de milioane de euro. MOL este adoua companie petrolieră locală care are în funcţia de CEO ofemeie, Petrom, cea mai mare firmă din România, fiind condusă din2006 de către Mariana Gheorghe.
O altă româncă ce a condus operaţiunile locale ale MOL esteAliz Kosza, care se află în prezent la conducerea operaţiunilorproducătorului de vopsele Fabryo Corporation, deţinut de fondul deinvestiţii Oresa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO