Companii

MOL România a ajuns la afaceri de 7 miliarde de lei după un avans de 5% în 2019. „Ne aşteptăm ca efectele acestei crize să nu dispară rapid şi să fie resimţite pe un orizont de timp de 1 până la 3 ani“

MOL România a ajuns la afaceri de 7 miliarde de lei...

Autor: Miruna Diaconu

21.07.2020, 19:50 277

MOL România, parte din grupul petrolier MOL, a înregistrat afaceri de 7 miliarde de lei în 2019, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, când compania a raportat o cifră de afaceri de 6,7 miliarde lei, conform datelor Ministerului de Finanţe. Totodată, profitul net obţinut în 2019 a fost de 277 milioane de lei, în creştere cu 9%, faţă de 2019, când acesta a fost de 254 milioane de lei.

Potrivit ultimei ediţii a anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie, realizat pe baza datelor din 2019, MOL România se află în top zece al celor mai mari businessuri din România  din industria petrolieră.

Criza generată de pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra companiilor din industria petrolieră, ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului. Reprezentanţii MOL România spun că efectele acestei crize se vor resimţi pe o perioadă de un an până la trei ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO