Companii

Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri: Voucherele de vacanţă au adus pe litoral români care mergeau în Bulgaria sau Grecia

Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri:...

Autor: Mirabela Tiron

20.08.2018, 00:07 2586

Omul de afaceri Moham­mad Murad, unul dintre cei mai mari pro­prie­tari de hoteluri din ţară, care con­trolează 800 de camere în unităţi ho­teliere pe litoralul românesc, dar şi hoteluri în Capitală, spune că aşteaptă afaceri de 80 mil. lei în acest an pentru hotelurile de la mare, faţă de 70 de milioane de lei în 2017.

„Prezenţa voucherelor de vacanţă a redirecţionat o parte din românii care mergeau în Bulgaria sau Grecia către litoralul românesc. În hotelurile de două şi trei stele circa 50% din turişti au venit pe vouchere de vacanţă, în timp ce la patru şi cinci stele doar 10-15% au venit pe vouchere şi au plătit diferenţa“, a spus Murad.

Hotelurile de la mare au funcţionat în medie cu un grad de ocupare între 70% şi 90% în iulie, iar pe august este es­ti­mat un grad de ocupare între 85% şi 90%.

„La Olimp aşteptăm încă finanţa­rea pentru modernizarea complexului hotelier. Vrem să consolidăm produ­sele pe care le avem“.

Murad a cumpărat în 2016 comple­xul hotelier Belvedere - Amfiteatru - Panoramic în Neptun Olimp, „fosta perlă a litoralului românesc“, de la Josef Goschy, proprietarul lanţului Unita Turism, într-o tranzacţie estimată la 10 milioane de euro. În total, pentru 2018 şi 2019 omul de afaceri susţinea că are un buget de investiţii de 30 de milioane de euro în turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO