Companii

Mohammad Murad: Bucureştiul începe să prindă contur ca destinaţie pentru străini

Mohammad Murad

Mohammad Murad

Autor: Mirabela Tiron

14.11.2018, 00:07 1793

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din ţară, aşteaptă venituri de 11 milioane de euro de la hotelurile din Bucureşti, în creştere cu două cifre faţă de anul anterior.

„Bucureştiul începe să prindă contur ca destinaţie pentru străini, văd o deschidere mai mare pe incoming (venirea străinilor în ţară-n.red.). La nouă luni veniturile  hotelurilor din Capitală au fost în creştere cu 10%. Dată fiind am­pla­sarea lor, în continuare atrag mai mulţi străini în in­teres de afaceri, cel  mai mare grad de ocupare îl au în timpul săptămânii“, a de­clarat pentru ZF Mohammad Murad.

El controlează în Capi­ta­lă hotelurile Phoenicia Grand Hotel, Phoenicia Express şi Phoenicia Comfort, dar şi un apart-hotel. Murad mai spune că străinii au început să se cazeze şi pentru un sejur de 3-4 zile, durata şederii fiind mai mare faţă de anul trecut.

În total, în unităţile de cazare din Bucureşti s-au cazat în ianuarie-septembrie 1,55 milioane de vizitatori, din care 636.000 români, iar puţin peste 917.000 străini, semn că afacerile hotelierilor sunt generate în continuare de clienţi din afara ţării, potrivit datelor de la Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO