Companii

Modificări pentru Facebook: Compania a anunţat că îşi schimbă structura de taxe, astfel încât să plătească taxe la nivel local

Modificări pentru Facebook: Compania a anunţat că...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

13.12.2017, 15:47 175

Compania a anunţat că va muta structura locală de vânzări în ţările unde are un birou care poate asigura vânzările către agenţiile de publicitate locale. Facebook şi-a mutat operaţiunile internaţionale în Irlanda, în 2010.

Mai multe voci din Statele Unite şi Europa au criticat Facebook din cauza practicilor sale în materie de taxe. Anul trecut, compania a transmis că va opri mutarea vânzărilor din Marea Britania în Irlanda, după ştirile care anunţau că Facebook a plătit taxe în valoare de doar 4.327 lire, în 2014. În Statele Unite, compania ar putea plăti 5 miliarde de dolari, plus taxe şi penalităţi, pentru operaţiunile globale care sunt raportate de unitatea irlandeză.

„Considerăm că mutarea către o structură locală de vânzări va dovedi o transparenţă mai mare în faţa guvernelor din toată lumea care au cerut o vizibilitate mai mare în legătură cu venitul asociat cu vânzările locale din acele ţări”, a declarat directorul financiar Dave Wehner.

Comisia Europeană caută noi metode pentru a taxa companiile digitale precum Facebook încercând să strângă bani de la o industrie care generează mai puţine taxe decât ar trebui, în opinia Comisiei.

Wehner susţine că Facebook va implementa schimbarea în 2018, cu obiectivul de a muta toate birourile către o nouă structură până în prima jumătate a anului 2019.

Compania are peste 30 de birouri internaţionale. Facebook a transmis că îşi va menţine sediul central în Menlo Park, California, iar Dublin va continua să fie hub-ul internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO