Companii

Modelul austriac: statul a folosit infrastructura privată în lupta cu COVID-19. Şefii de spitale din România: Este o soluţie, problema este suma decontată. Situaţia sanitară din România este una extrem de gravă, cu zeci de ambulanţe aşteptând să se elibereze un loc în spitalele publice. În România sunt 159 de spitale private, din datele de la Statistică

Sfera medicală privată a avut o creştere efervescentă în ultimii ani, pe care puţine industrii din economie au înregistrat-o.

Sfera medicală privată a avut o creştere efervescentă în ultimii ani, pe care puţine industrii din economie au înregistrat-o.

Autor: Georgiana Mihalache

13.10.2021, 17:23 609

♦ Sunt 18 luni de la primul caz de COVID-19 în România, însă valul patru a găsit sistemul sanitar mai nepregătit decât niciodată.

Deşi în România situaţia sanitară este una gravă, cu peste 15.000 de pa­cienţi confirmaţi zilnic cu COVID-19 şi spitale de stat copleşite, autorităţile nu iau în calcul posibilitatea implicării siste­mu­lui privat, cu cele 159 de spitale, în lupta cu valul patru, pentru a mai scă­dea presiunea pe spitalele mari de stat. Modelul a fost deja pus în practică în Austria.

„Am avut un regim foarte strict de tes­tare a tuturor pacienţilor, nu am fost incluşi în a primi cazuri COVID. Din ce ştiu, clinicile private nu au fost implicate în cazurile de COVID. Ceea ce am făcut noi a fost o înţelegere cu spitalele de stat ca noi să luăm pacienţi de la ei, non COVID, care nu puteau fi operaţi în aceste vremuri pentru că nu aveau loc la terapie intensivă. Am avut câţiva astfel de pacienţi în spitalul nos­tru, acest lucru a fost finanţat de  stat“, a spus pentru ZF Walter Ebm, CEO al Wiener Privatkilink din Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO