Companii

Model românesc: lege avem, norme de aplicare nu avem. Părinţii angajaţi pot primi 1.500 de lei pentru fiecare copil înscris într-o formă de învăţământ timpurie, însă la trei luni de la intrarea în vigoare a acestei prevederi nu există norme de aplicare

Model românesc: lege avem, norme de aplicare nu avem....

Autor: Alexandra Matei

11.02.2021, 00:05 2307

♦ Angajatorii nu sunt obligaţi să introducă această facilitate pentru salariaţi ♦ Trendul acestor sume oferite părinţilor angajaţi pentru educaţia timpurie a copiilor ar putea fi dat în viitor de către firmele foarte mari, dacă angajatorii vor decide acest lucru.

Codul fiscal a fost modificat în toamna anului trecut prin Legea 239/2020, actualizare care introduce o facilitate pentru părinţii angajaţi din cadrul companiilor, aceea de a primi 1.500 de lei pentru fiecare copil înscris într-o formă de învăţământ timpurie. Totuşi, astăzi, la trei luni de la intrarea în vigoare a acestei modificări, nici angajaţii şi nici angajatorii marilor companii nu cunosc detalii despre punerea în practică a acestei facilităţi prevăzute de lege, întrucât nu au fost publicate norme sau proceduri de aplicare.

În lipsa unor astfel de clarificări la nivel legislativ, Delia Mircea, economist certificat ACCA, cu o experienţă de 15 ani în companii româneşti şi multinaţionale, apreciază că părintele sau angajatorul poate achita suma către o creşă sau către o grădiniţă, apoi urmând să primească un document justificativ – factură, chitanţă, contract cu creşa sau grădiniţa sau dovadă de plată bancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO