Companii

Moda-Tim: Lipsa fortei de munca ne franeaza cresterea

13.04.2007, 20:22 51

Compania Moda-Tim din Timisoara, specializata in confectionarea articolelor de imbracaminte pentru femei si barbati, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 6,5 mil. euro, ceea ce reprezinta o usoara crestere a indicatorilor financiari, cu 1,6% fata de 2006. In 2005 compania timisoreana a avut o cifra de afaceri de aproximativ 7,26 mil. de euro.
"Estimam un ritm de crestere scazut al cifrei de afaceri datorita problemelor pe care le intampinam cu recrutarea fortei de munca, in conditile in care oamenii se orienteaza spre alte industrii precum serviciile sau comertul", a declarat Ovidiu Sandor, presedintele companiei Moda-Tim.
Partenerii de afaceri externi ai firmei sunt companiile Escada, Bogner si Marc Cain din Germania, Jaeger si Reiss din Marea Britanie si Dries van Noten din Belgia.
"Pe langa productia in sistem lohn, Moda-Tim se ocupa si cu dezvoltarea tehnica a marfurilor, logistica si livrarea articolelor de imbracaminte clientilor nostri", spune Ovidiu Sandor.
Compania Moda-Tim a fost infintata in 1959 sub denumirea de Intreprinderea de Confectii Bega si privatizata in 1994, actionariatul companiei fiind format din 450 de persoane, majoritatea angajati ai societatii. Ponderea exportului reprezinta 95% din totalul cifrei de afaceri al firmei timisorene. Numarul mediu de salariati in 2005 era de 979 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO