Companii

Mobexpert vinde terenurile fabricilor din Targu-Mures si muta productia intr-un parc industrial

29.05.2007, 19:08 30

Grupul Mobexpert, cel mai mare jucator de pe piata locala a mobilei, va investi 28 mil. euro la Targu-Mures pentru relocarea activitatilor de productie si logistica in noul parc industrial, situat la 15 kilometri de oras.
"Decizia de a investi a fost luata pentru a putea asigura cresterea la nivelul productiei si pentru mentinerea standardelor de calitate. Pana in anul 2011, estimam o crestere cu peste 50% a productivitatii, corelata cu o crestere de aproximativ 50% a productiei la cele 4 fabrici. Proiectul sustine aceasta evolutie si va sigura spatii industriale moderne", a declarat Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
In cadrul noilor locatii, operationale in decurs de un an, vor fi relocate fabricile ConfoMex, StudioMex, IleforMex, MuresMex si platforma logistica, operate de Mobexpert in Targu-Mures.
Grupul detine 100.000 de metri patrati in cadrul parcului industrial de la Targu-Mures, din care peste 50.000 de metri patrati vor fi destinati construirii platformei de productie si celei logistice. Suprafata a fost concesionata pe o perioada de 50 de ani.
"O parte din fondurile investitiei (de 28 mil. euro - n. red.) vor fi sustinute de vanzarea terenurilor pe care se afla vechile locatii", a declarat Dan Sucu. El a precizat ca vanzarea terenurilor nu este programata pentru perioada imediat urmatoare, fiind un plan pe termen mediu al companiei. Dan Sucu a mai spus ca suprafata pe care o ocupa vechile fabrici este comparabila cu cea pe care o detine in cadrul Parcului Industrial. Metrul patrat de teren in Targu-Mures se vinde cu 30-50 de euro, potrivit agentiilor imobiliare din oras. Din suma totala de 28 mil. euro, 10 mil. euro vor fi alocate operatiunilor de pregatire a terenului, costurilor lucrarilor de constructie si realizarii infrastructurii de acces, restul banilor fiind destinati achizitionarii utilajelor, instalatiilor si echipamentelor pentru cele patru unitati de productie si platforma logistica.
Relocarea va presupune transferarea unei parti a liniilor de productie din vechile fabrici, precum si echiparea cu tehnologie de import din Germania si Italia.
Pana la finalul acestui an sunt planificate finalizarea lucrarilor la doua dintre noile spatii de productie si realizarea a aproximativ 90% dintre lucrarile pentru platforma logistica, intreg proiectul urmand sa fie finalizat in vara anului 2008.
Platforma logistica va sustine dezvoltarea regionala a Mobexpert, si va permite fluidizarea distributiei regionale a grupului.
In cadrul unitatilor de productie ale Mobexpert de la Targu-Mures lucreaza aproximativ 1.500 de persoane, intreaga echipa urmand sa-si mute activitatea in cadrul noilor unitati de productie.
Actionarul majoritar al Mobexpert este omul de afaceri Dan Sucu, care a anuntat ca se gandeste sa vanda actiuni pe Bursa, dupa ce a achizitionat de la fosta sa sotie, Camelia Sucu, 40% din titlurile grupului. O posibila listare ar urma sa aiba loc in primavara anului viitor.
Grupul a inregistrat in primul trimestru al acestui an, la nivel regional, o crestere medie de 39% a cifrei de afaceri, fata de perioada similara a anului trecut.
Pe segementul de mobilier de casa si decoratiuni, vanzarile au fost cu 38% mai mari, iar pe segmentul de mobilier de birou, cu peste 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO