Companii

Mivan intra pe piata de birouri si de logistica din Bucuresti cu investitii de 400 mil. euro

Mivan intra pe piata de birouri si de logistica din Bucuresti cu investitii de 400 mil. euro

Compania a anutat ca va investi 700 mil. euro in zece centre comerciale sub brandul Tiago

22.11.2007, 17:53 46

Grupul irlandez Mivan Development, care a anuntat dezvoltarea a zece mall-uri in Romania in urmatorii patru ani, va intra anul viitor pe piata spatiilor de birouri si de logistica prin doua proiecte in Capitala.
"Ne intereseaza foarte mult sa intram pe segmentul spatiilor de birouri din Bucuresti. Avem deja un teren de noua hectare si dorim sa realizam un "business campus", dar inca ne gandim la structura acestuia. Pentru acest proiect vom investi circa 300 de milioane de euro", a declarat ieri John Houghton, property director pentru Romania al Mivan Development.
El a mentionat ca acest proiect va cuprinde spatii de birouri, segment pe care compania inca nu a investit in Romania, si, probabil, spatii rezidentiale.
Mivan are in curs de realizare un proiect rezidential in Capitala, in zona Dristor, New Town Residence, ansamblu care cuprinde 655 de apartamente.
Compania are in vedere, de asemenea, constructia unui proiect de logistica, in partea de nord a Bucurestiului, unde detine un teren de 15 hectare.
"Investitia pentru acest proiect va fi in jur de 100 de milioane de euro", a adaugat Houghton.
Cele doua proiecte de logistica si birouri vor fi initiate in 2008.
Houghton a precizat ca valoarea terenurilor detinute de Mivan in Romania se ridica la circa 150 de milioane de euro, iar investitiile pe care compania le va realiza in urmatorii patru-cinci ani pe piata locala se vor situa in jurul valorii de un miliard de euro.
Compania de constructii si dezvoltari imobiliare Mivan Group are birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat.
Mivan opereaza in Romania din 1998, ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier, finalizand un proiect in valoare de 140 de milioane de euro in cadrul programului guvernamental de locuinte sociale si de alimentare cu apa.
Compania a anuntat in luna septembrie ca va investi, in parteneriat cu grupul irlandez Moritz, 700 de milioane de euro pentru constructia a zece centre comerciale in Romania, sun brandul Tiago. Mall-urile vor fi construite in orase cu peste 100.000 de locuitori, precum Oradea, Targu Mures, Ploiesti, Bacau, Brasov, Sibiu, Galati, Craiova, Baia Mare si Arad.
Pentru fiecare unitate, investitia se ridica la peste
70 de milioane de euro.
"Am achizitionat deja terenuri pentru proiectele din Oradea, Ploiesti, Targu Mures, Ploiesti, Brasov, Bacau si Sibiu si cautam acum amplasamente pentru celelalte trei investitii", a precizat reprezentantul Mivan.
Pe langa reteaua Tiago, Mivan are in derulare in Bucuresti dezvoltarea centrului comercial Liberty Center, a carui valoare de piata dupa finalizare, in anul 2008, va ajunge la cel putin 130 de milioane de euro.
Investitia pentru acest proiect se ridica la 70 de milioane de euro.
Moritz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din Irlanda. Grupul are activitati independente in Romania din anul 2005. Pe langa dezvoltarea celor zece mall-uri Tiago, grupul a achizitionat mai multe locatii in Bucuresti si in apropierea Capitalei, pentru dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale ale caror lucrari de constructie vor fi initiate la sfarsitul anului 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO