Companii

Călin Fusu, CEO al Neogen: Antreprenori, daţi angajaţilor cheie acţiuni pentru a-i păstra în companie

Călin Fusu, CEO al Neogen: Antreprenori, daţi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.08.2018, 00:06 8803

Călin Fusu, acţionar al grupului Neogen, din care face parte portalul de joburi online Bestjobs, consideră că soluţia pentru ca firmele mici să poată reţine angajaţii buni în companie este atragerea lor ca acţionari în business.

„Daţi angajaţilor cheie acţiuni în companie. Ştim modelul, dar cumva nu reuşim să îl implementăm nici după 10 ani de discuţii pe tema asta. Probabil are o legătură şi cu simţul românului de proprietate, care pare că e mai ridicat la noi decât prin alte zone din Europa. Eu însă pot spune din ex­pe­rienţa proprie că o acţiune la o valoare nominală de 1 leu este de cel puţin două ori mai valoroasă pentru un angajat”, spune antreprenorul. El explică faptul că există şanse reduse ca preţul unei acţiuni în cadrul unei firme mici să explodeze peste noapte, iar angajaţii să devină milionari, însă doar ideea că ar exista o şan­să să se întâmple acest lu­cru ar putea reţine în fir­mă forţa de muncă pentru care companii multina­ţio­na­le ar plăti şi cu 50 sau 100% mai mult decât o IMM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO