Companii

Mişcări de trupe pe frontul energiei: Electrica redevine liderul pieţei după insolvenţa Getica 95

Mişcări de trupe pe frontul energiei: Electrica...

Autor: Roxana Petrescu

15.11.2021, 00:07 3109

Datele de la finalul lunii iulie, cele mai recente publi­ca­te de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), arată că Electrica Furnizare a redevenit liderul pieţei concurenţiale de energie, la doar o lună după ce Getica 95 a depus armele intrând în insolvenţă. Getica 95, companie în spatele căreia se află omul de afaceri Viorel Tudose, a devenit liderul pieţei de profil la începutul lui 2021 pentru ca în iunie să-şi ceară insolvenţa.

Datele din raportul ANRE pentru luna iulie arată că după primele şapte luni ale anului Electrica Furnizare a redevenit liderul pieţei concurenţiale de energie cu o cotă de 18,16%, în timp ce Getica 95 a ieşit de pe podiumul marilor furnizori de energie la o lună după ce şi-a cerut insolvenţa.

Locul secund al pieţei este deţinut de Enel Energie Mun­tenia, companie controlată de italienii de la Enel, cu 9%.

E.ON Energie România, compania de furnizare a grupului E.ON pe plan local, un business de peste 1,4 mi­liarde de euro, a devenit al treilea cel mai mare furnizor concurenţial, după primele şapte luni, cu o cotă de piaţă de 8,79%, în creştere faţă de nivelul de 7,47% din prima lună a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO