Companii

Ministrul Transporturilor a anunţat cine va fi noul director general al Metrorex: Economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa

Ministrul Transporturilor a anunţat cine va fi noul...

Autor: Petru Mazilu

08.03.2021, 22:16 276

Numirea lui Ştefan Paraschiv va fi făcută marţi.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat că noua conducere a companiei va avea ca principal obiectiv redresarea financiară a Metrorex.

„Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (...) Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia, a declarat, la RRA, ministrul Cătălin Drulă.

Recent, ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Metrorex şi apoi a anunţat că au fost descoperite numeroase nereguli privind salariile, sporurile şi spaţiile comerciale de la metrou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO