Companii

Ministrul Energiei: Păstrarea ciclului nuclear integrat în România e strategic. E inacceptabil ca de 4 luni Compania Uraniului şi Nuclearelectrica să nu aleagă un consultant

Ministrul Energiei: Păstrarea ciclului nuclear integrat...

Autor: Roxana Petrescu

30.09.2014, 12:30 417

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a declarat astăzi în cadrul Mediafax Talks about Energy că păstrarea ciclului nuclear integrat în domeniul nuclear, de la producţia de uraniu la producţia de energie este un domeniu startegic pentru România.

"Dacă dumneavoastră şi colegii dumneavoastră ( i se adresa directorului de la Compania Naţională a Uraniului - n.red.) şi colegii de la Nuclearelectrica aveţi nevoie de patru luni să selectaţi un consultant este inacceptabil Noi vrem să păstrăm acest avantaj pe care-l avem în domeniul nuclear, dar vrem să o facem eficient. Voi lua măsuri", a declarat Răzvan Nicolescu.

În primăvara acestui an, Departamentul pentru Energie a lansat o iniţiativă privind reorganizarea sectorului nuclear din România cu ocazia relansării discuţiilor privind o nouă strategie energetică. De atunci, Nuclearelectrica a trebuit să selecteze un consultant care să elaboreze un studiu privind cea mai bună metodă în care ar putea fi realizată această reorganizare. Deocamdată acest consultant nu există.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO