Companii

Ministerul Sănătăţii: încercăm să rezolvăm situaţia din piaţa farma pentru că tensiunile apărute pot duce la un blocaj în aprovizionarea cu medicamente

Autor: Ioana David

28.05.2012, 11:32 183

Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii, a avut discuţii la sfârşitul săptămânii cu reprezentanţii producătorilor de medicamente pe marginea taxei de clawback, o taxă extrem de controversată, care a încins spiritele în industria de medicamente.

"Sunt preocupat de această problemă încă de la începutul mandatului. Din pacate este o situaţie pe care am preluat-o şi pe care încercăm să o rezolvăm în timp record pentru că tensiunile apărute pot duce la situaţia unui blocaj în aprovizionarea cu medicamente (…) Am avut mai multe întalniri cu reprezentaţii Ministerului Finanţelor şi deja avem câteva variante de lucru. Am solicitat şi sprijinul premierului Romaniei, care va convoca astăzi o întâlnire cu toate autorităţile implicate începând de la Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări de Sănătate, Ministerul de Finanţe", a spus Vasile Cepoi.

Într-un comunicat de presă, ministrul sănătăţii s-a arătat îngrijorat în ceea ce priveşte reacţia producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback, "care are consecinţe directe asupra accesului pacienţilor la medicamente şi asigurarea tratamentelor necesare acestora".

Producătorii de medicamente sunt extrem de nemulţumiţi în legătură cu taxa clawback, care pentru primul trimestru al acestui an depăşeşte în unele cazuri 30% din vânzări. Cele două asociaţii reprezentative ale producătorilor, ARPIM şi APMGR, au anunţat o conferinţă de presă pentru această dimineaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO