Companii

Ministerul Mediului, despre Sistemul Garanţie-Returnare: Este în proces de finalizare, dar e nevoie şi de modificarea legislaţiei, de autorizaţii, de contracte

Ministerul Mediului, despre Sistemul Garanţie-Returnare:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.08.2021, 00:05 388

Cele mai recente date privind cantitatea de deşeuri generată de România sunt din 2018, când s-au produs aproape 1,6 milioane de tone de deşeuri de toate tipurile (sticlă, plastic, hârtie/carton, metal, lemn), în creştere cu 11% faţă de 2014.

Proiectul de hotărâre de guvern pen­tru implementarea sistemului de ga­ranţie-returnare pentru ambalaje ne­re­uti­lizabile (SGR) este aproape de finalizare, spun reprezentanţii Ministerului Mediului, însă pentru a deveni funcţional sunt nece­sari mai mulţi paşi de parcurs.

„Proiectul se află în lucru, în proces de fi­nalizare. Dincolo de aspectele operaţio­na­le ale acestuia, pentru a fi funcţional este ne­voie şi de modificarea legislaţiei de me­diu, a celei fiscale, de obţinerea de permise şi autorizaţii, dar şi de semnarea de con­tracte între administratorul sistemului şi pro­ducători, comercianţi, reciclatori etc.“, spun reprezentanţii Direcţiei de comu­ni­care din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Ei nu au precizat când ar putea deveni funcţional acest proiect.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO