Companii

Ministerul Fondurilor Europene, sprijin de 680 de milioane de euro pentru sistemul medical şi mediul de afaceri din România

Ministerul Fondurilor Europene, sprijin de 680 de...

Autor: Ramona Cornea

19.03.2020, 12:33 244

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat un set de măsuri în valoare de 680 de milioane de euro pentru sprijinirea sistemului medical şi a mediului de afaceri românesc, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, pentru plata angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic, Ministerul Fondurilor Europene decontează 300 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 620.000 de salarii. Vor fi susţinute astfel firmele din sectoarele economice care întâmpină dificultăţi precum turism, transporturi sau alimentaţie publică şi import-export. Fondurile europene vor fi accesate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) din subordinea Ministerului Muncii, urmând ca această instituţie să ofere sprijinul financiar angajaţilor care intră în şomaj tehnic.

Pentru sănătate sunt alocate alte 350 de milioane de euro necesari serviciilor medicale, inclusiv achiziţionării de teste pentru depistarea COVID-19, dar şi echipamentelor de protecţie şi aparaturii de ventilare mecanică.

Cheltuielile cu hrana alocate populaţiei aflate în carantină timp de 14 zile se ridică la 30 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 335.000 de persoane.

„Suplimentar, echipa dedicată implementării acestor măsuri constituită în Ministerul Fondurilor Europene depune toate eforturile pentru urgentarea aprobării până la sfârşitul lunii martie a proiectelor depuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Alte 682 de milioane de euro, cea mai mare finanţare primită până în prezent de IGSU, vor fi alocate măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO