Companii

Ministerul Economiei a început să facă plăţile pentru programul Start-Up Nation, cu o întârziere de doi ani. În ultima săptămână au fost plătite 422 de deconturi

Ministerul Economiei a început să facă plăţile...

Autor: Roxana Rosu

02.04.2021, 14:17 4114

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat astăzi că plăţile pentru programul Start-Up Nation au început la finele lunii martie, având o întârziere de doi ani, iar bugetul alocat anul acesta programului este de 642 milioane de lei.

”Am început şi plăţile pentru programul Start-Up Nation. Subliniez că e vorba de o măsură de ajutor a statului român, care s-a făcut după ureche şi astfel s-a ajuns la situaţia în care plăţile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani.Am decis să plătim datoriile celorlalte guvernări, care în loc să trateze just o măsură pentru antreprenoriat, doar au mimat deschiderea către mediul de afaceri, în scopuri pur de imagine politică” spune ministrul pe pagina lui de Facebook.

În ultima săptămână, au fost plătite 422 de deconturi, în valoare totală de 82,1 milioane lei.

Ministrul Claudiu Năsui a declarat în februarie 2021 că Ministerul Economiei are prevăzut pentru anul 2021 un buget de 6,6 miliarde de lei, iar 92% va merge pe trei scheme de ajutor de stat, respectiv pentru Horeca, restanţa pentru Start-up Nation şi cea destinată filmelor.

Programul de finanţare Start-Up Nation, care are ca obiectiv stimularea înfiinţării de companii mici şi mijlocii, a luat naştere în 2017, fiind prevăzut să funcţioneze în perioada 2017-2019.

Eduard Răpiţeanu, consultant pentru accesarea de fonduri nerambursabile, spunea în noiembrie 2020 că programul Start-Up Nation, prin cele două ediţii ale sale, a fost cel mai de succes program pentru start-up-uri din istoria României. „S-au creat peste 64.000 de locuri de muncă în urma acestor ediţii”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO