LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Ce perspective sunt pentru turismul local în 2022. O discuţie cu ​Dragoş Anastasiu, proprietar al Eurolines şi al unor afaceri din turism.
Companii

Ministerul de Finanţe a anunţat că a fost depăşit pragul de un milion de persoane fizice înrolate în Spaţiul Privat Virtual

Ministerul de Finanţe a anunţat că a fost depăşit pragul de un milion de persoane fizice înrolate în Spaţiul Privat Virtual (SPV), în prezent platforma având peste 1,6 milioane utilizatori, incluzând firmele.

Prin intermediul SPV, contribuabilii pot automatiza schimbul de date fiscale şi nu mai trebuie să depună fizic anumite declaraţii lunare specifice. În acest fel, ei au acces la o bază de date complexă cu informaţii din sfera obligaţiilor fiscale, la acte administrativ fiscale şi alte servicii.

„Faptul că românii înţeleg avantajele rezultate din înscrierea în SPV este de apreciat. Suntem într-un grafic ascendent în ceea ce priveşte procesul de digitalizare a administraţiei fiscale şi încurajez, în continuare, cât mai mulţi contribuabili să se înscrie pe platformă. Este vorba despre foarte mult timp câştigat şi un acces facil la acte administrativ-fiscale şi alte documente de interes. Împreună cu echipa din Ministerul Finanţelor, urmărim să identificăm şi să implementăm o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare şi autentificare în platformă, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am încredere că ANAF va găsi cele mai bune soluţii pentru modernizarea şi creşterea atractivităţii SPV, astfel încât din ce în ce mai mulţi români să adere la această platformă digitală pusa la dispoziţie de Ministerul Finanţelor şi ANAF”, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Înscrierea în SPV, parte a procesului de digitalizare a administraţiei publice, este un proces care eficientizează interacţiunile dintre stat şi contribuabili.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.