Companii

Ministerul Agriculturii a elaborat un plan de combatere a pestei porcine africane: de la prefect la primar, trebuie implicate toate autorităţile

Ministerul Agriculturii a elaborat un plan de combatere a...

Autor: Florentina Niţu

23.12.2019, 13:29 168

Ministerul Agriculturii, împreună cu reprezentanţii ANSVSA, a elaborat un plan de combatere a pestei porcine africane prin care reprezentanţii statului îşi propun să implice toate autorităţile, de la prefect la primar, în eliminarea bolii, începând de la nivel local la nivel judeţean până la nivel naţional.

În prezent, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 242 de localităţi din 26 de judeţe, cu un număr de 670 de focare. Numărul focarelor active se află în scădere, însă prezenţa virusului se resimte în peste jumătate din ţară. În alte 10 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi peste 542.000 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate peste 2.400de cazuri la mistreţi, conform ANSVSA. Cele mai multe focare au fost descoperite în Tulcea, în număr de 586.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO