Companii

Ministerul Afacerilor Interne cumpără trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgenţă

Ministerul Afacerilor Interne cumpără trei elicoptere...

Autor: Roxana Rosu

19.09.2019, 12:53 479

Ministerul Afacerilor Interne cumpără trei elicoptere Airbus H135, precum şi servicii de suport asociate pentru operaţiuni medicale de urgenţă şi misiuni de căutare şi salvare.

Contractul a fost semnat după ce, la sfârşitul lunii iulie, a fost încheiat un acord cadru pe o perioadă de patru ani pentru un plan de achiziţii de până la 10 elicoptere H135.

"În cei 15 ani de operare aeromedicală, practic deja cunoscutele misiuni aeriene SMURD, folosirea H135 şi-a dovedit utilitatea, fiind o aeronavă adaptabilă rapid tuturor tipurilor de solicitări apărute”, a spus Inspectorul General al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), Comandor Dache Paul-Cătălin.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.300 de elicoptere H135 la nivel global, înregistrând mai mult de 400.000 de ore de zbor anual. Aeronava este potrivită pentru misiuni ale forţelor de ordine, servicii medicale de urgenţă, transport aerian privat şi de business, întreţinerea parcurile eoliene industriale şi instruire militară

”Ca lider de piaţă, cu peste 600 de elicoptere în serviciu pentru operaţiuni medicale de urgenţă în întreaga lume, nu am nicio îndoială că va fi o achiţie valoroasă pentru ţară, menită să salveze vieţi”, a declarat Georges Durdilly, şeful Airbus Helicopters în Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO