Companii

Miliardul lui Papalekas: Globalworth a ajuns la un portofoliu de 1 mld. euro în România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.09.2017, 00:07 2315

Fondul de investiţii în real estate Globalworth, controlat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, şi-a majorat valoarea portofoliului până la 1,04 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an. Suma reprezintă valoarea activelor pe care compania le are în România şi care însumează peste 435.000 de metri pătraţi.

„În perioada 1 iunie - 25 august 2017, compania (Globalworth - n. red.) a negociat preluarea a 12.600 de metri pătraţi de spaţii comerciale în clădirile sale, de către chi­riaşi precum Microsoft, Cegedim, Nielsen şi alţii, ajungând la un total de 30.000 de metri pătraţi în­chiriaţi în acest an“, se arată în ra­portul publicat de Globalworth.

Dezvoltatorul deţine acum peste 15 proprietăţi generatoare de venituri în România şi este cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală. Gradul de ocu­pare în clădirile din portofoliul companiei a ajuns la 92,6%.

Prin portofoliul de peste 1 mld. euro, Globalworth se alătură celui mai mare jucător din real estate de pe piaţa locală, NEPI Rockcastle, al cărui portofoliu valora, la începutul acestui an, 1,8 miliar­de de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO