Companii

Miliardarul ceh Petr Kellner, cu o avere estimată la 20 mld. dolari, vrea să cumpere noi spaţii în România. „PPF Real Estate este interesat să îşi dezvolte portofoliul pe plan local“

Juraj Šaštinsky, director de investiţii, PPF Real Estate: România este şi rămâne o piaţă emergentă, cu un potenţial mare de dezvoltare şi cu nivel de randament relativ ridicat, comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Juraj Šaštinsky, director de investiţii, PPF Real Estate: România este şi rămâne o piaţă emergentă, cu un potenţial mare de dezvoltare şi cu nivel de randament relativ ridicat, comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Autor: Bogdan Alecu

11.03.2021, 18:45 666

Grupul ceh de investiţii PPF, care deţine Pro TV şi care are două clădiri de birouri în Bucureşti, are în plan noi achiziţii pe piaţa locală în condiţiile în care randamentele investiţionale rămân ridicate, iar condiţiile sunt similare cu cele din Europa Centrală.

PPF Real Estate, dezvoltator şi investitor cu active imobiliare ce depăşesc 2 miliarde de euro la nivel global deţinut de miliardarul ceh Petr Kellner, vrea în contiuare să cumpere clădiri de birouri sau chiar industriale.

„PPF Real Estate este interesat să îşi dezvolte portofoliul pe plan local, iar Bucureştiul rămâne principala noastră prioritate. Pieţele Europei Centrale şi de Est prezintă similarităţi în ceea ce priveşte mediul de afaceri, sectoarele de producţie, comportamentul consumatorilor, standarde şi riscuri, deci e firesc să atragă acelaşi tip de investitori. În comparaţie cu Praga, piaţa din România în general şi Bucureşti, în particular, este mai puţin dezvoltată, însă suficient de amplă încât să atragă jucători mari care doresc portofolii importante. Investitorii vin cu un set aparte de competenţe, un nivel ridicat al calităţii serviciilor şi urmează companiile inter­naţionale care se extind pentru a accesa atât piaţa locală de muncă, cât şi consumatorii români“, a explicat Juraj Šaštinsky, director de investiţii, PPF Real Estate.

PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziţia Crystal Tower.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO