Companii

Mii de muncitori din Turcia, India, Bangladesh şi alte ţări din Asia, Africa şi Europa au primit anul trecut avize de muncă în construcţii în România. De ce nu ar putea fi români în locul lor?

Mii de muncitori din Turcia, India, Bangladesh şi alte...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.01.2022, 19:15 608

♦ În total, puţin peste 7.000 de străini au venit să lucreze în construcţii în România în primele zece luni ale anului 2021, în uşoară scădere faţă de anul anterior ♦ Cea mai mare lipsă se resimte pentru posturile de muncitori necalificaţi ♦ Deficitul de personal a condus la stabilirea unui contingent-record de imigranţi din state din afara UE care pot veni să lucreze din acest an în România: 100.000 de persoane.

Turcia, India, Bangladesh, Vietnam, Nepal sunt prin­ci­pa­le­le ţări care au furnizat for­ţă de muncă pentru in­dus­tria cons­trucţiilor din Româ­nia, în con­diţiile în care oferta lo­ca­lă este defi­citară. Nepal, Sri Lanka, Maroc, Moldo­va, Pakistan, Ucraina sunt alte ţări care se înscriu în top zece, cu câteva sute de cetăţeni fiecare ajunşi în firmele de construcţii din România.

Li se adaugă însă şi state precum Egipt, China, Serbia, Sudan, care au trimis, la rândul lor, zeci de oameni pe şantierele şi în fabricile de materiale de construcţii pe plan local doar în perioada ianuarie-octombrie 2021, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

În total, puţin peste 7.000 de străini au venit să lucreze în construcţii în România în primele zece luni ale anului 2021, în uşoară scădere faţă de anul anterior, când, în primele nouă luni, peste 7.300 de mun­citori de peste graniţe veniseră în România cu acelaşi scop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO