Companii

Mihăiţă Fundeanu, Hidroconstrucţia: „Fără fonduri europene, lucrările mari de infrastructură nu-şi vor reveni“

Mihăiţă Fundeanu, Hidroconstrucţia: „Fără fonduri...

Autor: Bogdan Alecu

25.08.2016, 00:07 1391

Piaţa construcţiilor din România se bazează în acest moment pe iniţiativele private şi proiecte rezidenţiale, birouri şi spaţii comerciale şi mai puţin pe construcţia de drumuri şi căi ferate, ce aduce o contracţie a pieţei, spune Mihăiţă Fundeanu, directorul general al Hidroconstrucţia, cel mai mare constructor cu capital privat românesc. Compania a rulat anul trecut afaceri de 764 mil. lei anul trecut, în creştere cu 50% faţă de 2014.

„În sectorul lucrărilor de inginerie civile (drumuri, căi ferate, energie, utilităţi publice) considerăm că anul 2016 va fi un an de contracţie comparativ cu anul 2015, contracţie generată de întârzierile înregistrate în aprobarea proiectelor de infrastructură din exerciţiul financiar 2014-2020 (Programul Operaţional Infrastructura Mare-POIM) cu consecinţe directe asupra posibilităţii de accesare a unor fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene - fonduri ce reprezintă una dintre sursele cele mai importante de finanţare a acestui sector“, a spus Mihăiţă Fundeanu într-un interviu acordat pentru Anuarul ZF Construcţii şi Imobiliare 2016.

În opinia şefului Hidroconstrucţia, creşterea economică preconizată pentru anul 2016 împreună cu o scădere a şomajului constituie baza creşterii cererii realizării de construcţii rezidenţiale şi non-rezidenţiale, sectoare în care vedem un important potenţial de creştere pentru perioada imediat următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO