Companii

Mihai Solomei, Agricost, cea mai mare fermă din România, anunţă vremuri bune în agricultură: Lucrurile s-au întors la 180 de grade faţă de 2020. Preţurile cerealelor nu sunt deloc rele şi culturile de toamnă sunt ca şi asigurate

Mihai Solomei, Agricost, cea mai mare fermă din...

Autor: Florentina Niţu

12.04.2021, 08:20 10729

Mihai Solomei, director general al Agricost, cea mai mare fermă din România după suprafaţa cultivată, care exploatează 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, spune că anul 2021 va avea un impact pozitiv în agrobusiness, pentru că vremea, de care agricultura este dependentă, este favorabilă pentru dezvoltarea cultu­rilor, în special a celor de cereale.

„Promisiunile anului 2021 sunt mari. Lucrurile s-au întors la 180 de grade faţă de 2020: preţurile cerea­lelor nu sunt deloc rele şi culturile de toamnă sunt ca şi asigurate. Dacă mai plouă de două ori vor fi producţii bune. Impactul va fi pozitiv în busi­ness, dar nu ştiu dacă fermierii îşi vor recu­pera pierderile de anul trecut“, a spus Mihai Solomei.

În anul agricol 2020, producţia de cereale a scăzut cu aproape 40% din cauza secetei pedologice şi a lipsei unei infrastructuri de irigaţii moder­ne, până la 18,9 milioane de tone de cereale, arată datele de la INS. 

Spre compa­raţie, în 2018, un an agricol cu producţii record, numai pro­ducţia de porumb era de 18 mi­lioane de tone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO