Companii

Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului: „Statul nu s-a văzut deloc în piaţă. Nu sunt proiecte noi, niciun proiect mare nu a fost lansat“

Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului:  Resursele materiale există şi ştie toată lumea: petrol, gaze naturale, păduri, minerale. Resursa umană însă a început să se subţieze foarte mult.

Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului: Resursele materiale există şi ştie toată lumea: petrol, gaze naturale, păduri, minerale. Resursa umană însă a început să se subţieze foarte mult.

Autor: Corina Zamfir

28.06.2017, 00:04 247

La sfârşitul anului 2016 în industrie lucrau 29% din numărul de salariaţi din economie.

Primul trimestru al anului a adus o scădere de 5%-10% pentru companiile din industria cimentului şi din piaţa materialelor de construcţii, principalele cauze fiind condiţiile meteorologice nefavorabile din timpul iernii, dar şi lipsa unor proiecte mari de infra­structură, consideră Mihai Rohan, pre­şe­din­tele Patronatului din industria cimentului (Cirom), în cadrul ediţiei speciale a ZF Live – „Reindus­trializarea României“. „Primul trimestru pentru care avem statistici de la INS arată o scădere destul de impor­tantă faţă de anul trecut, cădere cauzată de vremea nefavorabilă. Am avut o iarnă lun­gă, geroasă. Nici în aprilie nu a mers bine pen­tru că au fost foarte multe zile libere, inclusiv pri­mele zile din luna mai. Noi ne aşteptăm în primul trimestru la o cădere de 5%-10%.“ Din cele trei mari categorii de construcţii (civile, industriale, rezidenţiale) cel mai bine au mers cele re­zidenţiale, proiecte realizate de investitori privaţi, în timp ce inves­tiţiile publice sunt in­exis­tente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO