Companii

Mihai Mărculescu, executivul cu peste 10 ani de experienţă în top management, nu mai este director comercial al traderului american de cereale CHS

Mihai Mărculescu este licenţiat în cibernetică, statistică şi informatica economiei la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Mihai Mărculescu este licenţiat în cibernetică, statistică şi informatica economiei la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Autor: Florentina Niţu

24.12.2021, 18:30 456

Mihai Mărculescu, cu o experienţă de două decenii în industria agroalimentară, în principal în vânzări, din care peste 10 ani de experienţă în top management, nu mai este director comercial al traderului american de cereale CHS Agritrade România, unul dintre cei mai mari de pe plan local, care a ajuns la afaceri de 1,73 mi­liarde de lei anul trecut. Informaţia privind încheierea ca­rierei la CHS a fost publicată pe profilul de LinkedIn al exe­cutivului, care, potrivit surselor ZF se va ocupa în continuare de un proiect personal.

Mărculescu a preluat funcţia de director comercial al CHS Agritrade România în septembrie 2018, an în care compania a încheiat cu venituri de 1,45 miliarde de lei şi un profit net de 1,6 milioane de lei, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În 2019, businessul a crescut cu 15%, iar profitul a crescut de mai bine de zece ori, până la 12,3 milioane de lei. De asemenea, creşterea afacerii s-a menţinut şi anul trecut, în primul an de pandemie, dar, mai ales, un an puternic afectat de secetă. Astfel, veniturile CHS au ajuns la afaceri de 1,73 miliarde de lei, în creştere cu 2,6% faţă de anul precedent. Profitul a scăzut, la 9,3 milioane de lei, dar este peste cel din 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO