Companii

Mihai Marcu, preşedinte al MedLife: O guvernanţă corporativă foarte bună este un instrument de a dezvolta compania

Mihai Marcu, preşedinte al MedLife: O guvernanţă...

Autor: Florentina Niţu

01.10.2019, 13:43 215

Mihai Marcu, preşedintele MedLife, spune că orice companie trebuie să-şi asume o anumită responsabilitate, pentru că guvernanţa corporativă înseamnă în primul rând bun simţ. El consideră că aceasta este cartea de vizită a unei companii, dar şi un instrument de dezvoltare al acesteia.  

„Nu sunt adeptul guvernanţei corporative care se învaţă, guvernanţa înseamnă bun simţ, înseamnă lipsă de aroganţă faţă de bancherii, investitori şi colegi. Lipsa de aroganţă este importantă când într-un board ai un rol important. (...) O guvernanţă corporativă foarte bună este un instrument de a dezvolta compania”, a spus Mihai Marcu, preşedintele MedLife în cadrul evenimentului „From Family Business to Corporation”, organizat de MedLife în asociere cu Bursa de Valori de la Bucureşti, astăzi, 1 octombrie, la hotelul Hilton. Ziarul Financiar este partener media.

El a subliniat că proprietarii unei companii sau cei care deţin funcţia de CEO trebuie să-şi  asume responsabilitatea când un lucru nu merge şi să înveţe să delege oameni, în momentul în care ei deţin competenţele necesare pentru îndeplinirea misiunii propuse.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO