Companii

Mid Europa îşi încearcă iar norocul cu Regina Maria, după ratarea din 2010

Mid Europa îşi încearcă iar norocul cu Regina Maria,...

Autor: Luiza Chiroiu

24.07.2015, 00:06 946
Fondul de investiţii Advent Internaţional se află pe ultima sută de metri în procesul de vânzare a pachetului de acţiuni de 80% deţinut la Regina Maria, al doilea mare furnizor de servicii medicale private din România.
 
Unul dintre finaliştii rămaşi în cursa pentru Regina Maria este, potrivit unor surse din piaţă, fondul de investiţii Mid Europa Partners, axat pe achiziţii în Europa Centrală şi de Est şi în Turcia, care a profitat de o oportunitate asemănătoare în Polonia şi care a mai fost o dată aproape de a pune mâna pe Regina Maria, pierzând lupta tocmai în favoarea Advent.
 
Celălalt finalist este Acibadem, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Turcia, potrivit surselor citate. Acibadem face parte din reţeaua IHH Healthcare, al doilea mare operator de pe piaţa privată de healthcare din lume (în funcţie de capitalizarea de piaţă). În spatele Acibadem se află Khazanah (fond de investiţii al guvernului din Malaezia) şi familiile Mitsui (din Japonia) şi Aydinlar (din Turcia). În România, Acibadem este prezent la nivel de reprezentanţă, având aproximativ 2.000 de pacienţi români pe care i-au dus pentru tratament în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO