Companii

Microcipuri pentru brate artificiale

19.06.2003, 00:00 17


Cercetatorii britanici dezvolta un microcip care ofera persoanelor cu proteze de brat un control sporit asupra functiilor acestuia, potrivit BBC.



Tehnologia este capabila sa transforme procesele cognitive ale pacientilor in miscari fizice, mai ales avand in vedere ca numeroase persoane care si-au pierdut bratele inca mai au resturi de tesut muscular care se contracta sau relaxeaza in functie de miscarile pe care acestia si-ar dori sa le efectueze.



Pe baza acestor factori, cercetatorii de la Advanced Control Research din Plymouth au dezvoltat un nou microcip care poate „citi" mai multe dintre semnalele creierului, astfel permitandu-le celor cu brate artificiale sa le miste mai liber.



Microcipul, care este plasar in proteza, este capabil sa descifreze pana la patru semnale diferite in acelasi timp.



Testele preliminare realizate asupra unor pacienti ai spitalelor din Plymouth si Derriford au demonstrat ca tehnologia mentionata este eficienta si usor de folosit.



Profesorul Roland Burns, director la Advanced Control Research, sustine ca acest microcip va aduce beneficii majore pentru cei care folosesc brate artificiale.



"Le va oferi o gama mai larga de miscari", a afirmat el.Tehnologia citata este mult mai avansata decat orice altceva existent pe piata in acest moment, pentru categoria celor cu proteze de brat.(A.B.)


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO