Companii

"Mezelarii" au blocate sute de mii de euro in insolventa Spar

01.09.2009, 17:32 164

George Naghi si Dorin Mateiu, doi dintre cei mai importanti antreprenori din mezeluri, care detin companiile Aldis Calarasi si Elit Cugir, au de recuperat peste 100.000 de euro fiecare in urma intrarii in insolventa a lantului de supermarketuri Spar.

"Am aproximativ 100.000 de euro blocati la Spar. Aproape toti producatorii de mezeluri au cel putin zeci de mii de euro de recuperat de la ei (n.red. - Spar)", a declarat George Naghi, actionarul si presedintele producatorului de mezeluri Aldis din Calarasi. SPAR, al treilea mare retailer alimentar roman de pe piata locala, cu afaceri de 44 mil. euro anul trecut, se afla de mai bine de o luna in reorganizare judiciara sub incidenta legii insolventei, la cererea actionarilor, fratii Ioan si Floare Cuc din Arad.

Dupa ce au investit puternic in extinderea retelei prin deschiderea a 20 de unitati in mai putin de trei ani, expansiunea Spar a franat brusc in acest an, cand a fost inchisa cea mai mare unitate din retea, hipermarketul de la Targu Mures. La scurt timp dupa inchiderea singurului hipermarket din reteau Spar, fratii Cuc au demarat actiunea de insolventa, blocand atat datoriile catre producatori, cat si credite bancare de milioane de euro. Fratii Cuc nu au putut fi contactati pentru detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO