Companii

Metropolitan Hospital, controlat de familia Oprescu, a intrat în insolvenţă, cu datorii de 27 de milioane de lei

Metropolitan Hospital, controlat de familia Oprescu, a...

Autor: Georgiana Mihalache

04.07.2017, 00:05 1448

Metropolitan Hospital, spitalul controlat de familia fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu, cu afaceri de 20 de milioane de lei anul trecut, a intrat în insolvenţă potrivit deciziei Tribu­nalului Bucureşti, iar administrator judiciar a fost numită firma Intercom Management.

Datele Ministerului de Finanţe arată că anul trecut afacerile spitalului privat s-au dublat, de la 9,5 milioane de lei în 2015, la 20 de milioane de lei, însă pierderile companiei au ajuns la 7,8 milioane de lei. Şi datoriile Metropolitan Hospital s-au dublat în ultimul an, până la 27 de milioane de lei, mai arată datele de la Finanţe. Compania a avut anul trecut 85 de angajaţi.

Termenul pentru înregistrarea declaraţiilor de creanţă este 7 august, iar la începutul lunii septembrie va avea loc prima şedinţă a adunării creditorilor.

Metropolitan Hospital a fost deschis în 2014 şi este controlat indirect de familia fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. Recent, ZF a scris despre în­chi­derea maternităţii din cadrul spita­lului, o linie de business importantă, iar unele surse din piaţă vorbeau despre închiderea unităţii spitaliceşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO